دوشنبه ۳ بهمن ماه ۱۴۰۱، حسین سالاری مقدم از جانباختگان راه آزادی از شهر کرمان، پس از تحمل ۱۰ روز درد جانکاه ناشی از گلوله های جنگی و ساچمه ای، در بیمارستانی در کرمان جان باخت.
«حسین سالاری مقدم» متولد ۱۳۶۴، اهل و ساکن کرمان، متاهل و دارای دو فرزند بود. او که مهندس رشته تعمیرات و آب و خاک بود، در سازمان آب شهر کرمان شاغل بود.
حسین سالاری در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، هنگامی که در کرمان به تظاهرات رفته بود، از ناحیه کمر، سر و ریه، هدف ۴ گلوله جنگی و همچنین گلوله های ساچمه ای مامورین حکومتی قرار گرفت و مجروح شد. این جراحت موجب عفونت شدید در ناحیه ریه های وی گردید.
حسین در شامگاه ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، پس از هدف قرار گرفتن توسط نیروهای امنیتی، بیمارستان کاشانی شهر کرمان منتقل شد. او تا ۱۴ آبان ماه تحت مداوا قرار داشت. ولی به دلیل شدت عفونت ریهها، دوام نیاورد و در بیمارستان جان باخت.
ماموران امنیتی به خانواده او اجازه دفن پیکر فرزندشان را نمی دادند. اما با فشار خانواده و مردم کرمان مجبور شدند پیکر حسین سالاری مقدم را به خانواده اش تحویل دهند. خانواده حسین سالاری مقدم او را در شهر کرمان به خاک سپردند.
لازم به ذکر است که از اواخر شهریورماه ۱۴۰۱، پس از قتل مهسا امینی، جرقه اعتراضات بزرگی در سراسر ایران زده شد. در این تظاهرات و قیام سراسری، بیش از ۷۰۰ تن از جوانان و زنان کشته و بیش از سی هزار نفر بازداشت و به زندان ها و بازداشتگاه ها برده شده و تحت شکنجه و بازجویی قرار گرفتند.
از زمان آغاز اعتراضات سراسری در ایران (از ۲۶ شهریور تا دوم بهمن) بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ معترض بازداشت شده اند که ۱۱۰ نفر از بازداشتشدگان در معرض اتهامات مرگآور قرار دارند. تاکنون حکم اعدام چهار معترض اجرا شده است.