مادر یوسف مرادی از بازداشتشدگان خیزش انقلابی در رشت، از تماس تهدیدآمیز نیروهای اطلاعاتی با خودش خبر داد. او در استوری اینستاگرامش خبر داد که ساعت ۳ بعد از نصف شب، با او تماس گرفتند و تهدید کردند که اگر پست اینستاگرامش در مورد پسرش را حذف نکند، برای دخترش و پسرش بد میشود!
روز گذشته مادر یوسف مرادی، جوان ۲۳ ساله اهل بندر کیاشهر، که فرزندش ۲۶ آذر ماه در خانهاش در شهر رشت بازداشت شده است، با انتشار ویدیویی در صفحه اینستاگرامش گفت که هیچ اطلاعی از فرزند خود ندارد. او به همه جا مراجعه کرده است ولی هرجا رفته اظهار بیاطلاعی کردهاند.
یوسف تنها به پدرش همان روز زنگ زد و گفت: «بابا منو گرفتن، به این شماره زنگ نزن»
اما خانواده یوسف هیچ اطلاعی از محل نگهداری او ندارند.
در قانون آیین دادرسی کیفری پیشبینی شده است که والدین، همسر، فرزندان، خواهر و برادر اشخاص دستگیرشده میتوانند با مراجعه به نهادهای انتظامی و امنیتی از تحت نظر بودن عضو خانواده خود مطلع شوند.
این نهادها موظف به پاسخگویی هستند.
شخص تحت نظر میتواند به وسیله تلفن یا هر وسیله دیگر خانواده خود را از وضعیتش مطلع کند و نهاد بازداشتکننده نمیتواند این حق را از او سلب کند؛ مگر در موارد خاصی به دستور مقام قضائی.
فقط دادستانی میتواند یک شخص را تحت تعقیب قرار دهد. در صورتی که نهاد دستگیرکننده مشخص نبود خانواده میتوانند با مراجعه به دادستانی در مورد نهاد بازداشتکننده اطلاعات بگیرند.
مستندات قانونی این برنامه:
قانون آیین دادرسی کیفری، مواد ۴۹ و ۵۰
متاسفانه در موارد بسیاری به خانواده پاسخ مناسبی داده نمیشود و از قانون تخطی میشود این حق خانواده است که از طریق شبکههای اجتماعی در خصوص بازداشت اطلاعرسانی کند. اطلاعرسانی در خصوص بازداشت عزیزان، اهمیت بسیاری دارد و میتواند در اطلاع یافتن از وضعیت فرد بازداشتشده موثر باشد.
اطلاعرسانی و کمک خواستن از مردم جرم نیست و حق مادر یوسف مرادی است که علیه نیروهای اطلاعاتی و تهدیدشان شکایتی را ثبت کند.