روزنامه «آفتاب یزد» روز یکشنبه ۱۳ آذر در این زمینه گزارش داد که یک دختر ۱۷ ساله اهوازی جمعهشب گذشته بهدلیل «موارد ناموسی» توسط پدرش با چاقو به قتل رسید.
این گزارش میافزاید: «جنازه این دختر جوان اهوازی جلوی در خانه شیخ طایفه کشف شد: یک منبع آگاه اظهار داشت ساعت ۲۰ غروب روز جمعه ۱۱ آذر مردی ۴۵ ساله اهل و ساکن کوی علوی اهواز با در دست داشتن یک چاقوی خونآلود خود را به یکی از کلانتریهای این شهرستان معرفی کرد و بیان داشت فرزندم به نام معصومه که حدودا ۱۷ ساله است را به دلیل مسائل ناموسی با سلاح سرد چاقو به قتل رساندم و در یک ملحفه پیچیدم و در منزل شیخمان واقع در خیابان کردونی انداختم».
بر اساس این گزارش، او بلافاصله دستگیر شد و مأمورین به محل اعزام و با جسد بیجان دختر نوجوان مواجه شدند.
سینا قلندری، خبرنگاری که قبلا گزارشی از قتل یک کودکهمسر توسط شوهر طلبهاش منتشر کرده بود و به همین دلیل به ۲۷ ماه حبس و دو سال ممنوعیت از کار رسانهای محکوم شده بود، با انتشار توئیتی گفته است: معصومه در کودکی با فشار خانواده ازدواج میکند و چند وقت پیش از دست شکنجههای شوهرش به خانه پدر پناه میبرد: شوهر معصومه بیاساس و بدون هیچ مدرکی میان طایفه مدعی میشود معصومه به او خیانت کرده و پدر ۴۵ ساله این دختر وقتی از طرف طایفهاش در فشار قرار میگیرد، «برای حفظ آبرو با چاقو دخترش رو به قتل میرساند و جنازهاش را به نشانه داشتن غیرت میبرد جلوی خانه شیخ طایفه».
آمار مشخصی از قربانیان «قتلهای ناموسی» در دست نیست اما نامهایی چون رومینا اشرفی، ریحانه عامری، مبینا سوری، فاطمه بریهی نامهای شناخته شدهای هستند که در سالهای گذشته توسط پدر، برادر، همسر و یا یکی از نزدیکان خود به دلایل «ناموسی» به قتل رسیدند.
دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد که در پنج سال گذشته بیش از ۱۳۱ هزار دختر زیر ۱۵ سال ازدواج کردهاند که از این تعداد فقط بیش از هفت هزار و پانصد مورد مربوط به تابستان پارسال بوده است.
پیشتر نیز مرکز آمار ایران از افزایش ۱۰.۵ درصدی آمار ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ ساله در سال ۹۹ در مقایسه با سال پیش از آن خبر داده بود.
این در حالی است که برخی مقامهای جمهوری اسلامی پدیده کودکهمسری را انکار و ادعا میکنند که ۱۳ سال سن مناسبی برای ازدواج است. از جمله حسن نوروزی، نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، روز ۹ آذر پارسال گفته بود که کودکهمسری باید فقط به موارد ازدواج بچه ۹ یا ۱۰ ساله اطلاق شود و دختر ۱۳ ساله «دیگر کودکهمسر نیست».
بنا بر قانون مجازات اسلامی در جمهوری اسلامی ایران مجازات «قتل نفس»، «قصاص» است اما برخی از قتلهایی با دلایل «ناموسی» در قوانین جمهوری اسلامی از تخفیف مجازات برخوردارند. ماده ۳۰۱ قانون مجازات اسلامی پدر و اجداد پدری را از قصاص معاف میکند.
بر اساس این قانون، اگر پدر و اجداد پدری دست به قتل شخصی بزند، از قصاص معاف شده، و تنها حمایت قانون، ماده ۶۱۲ است که آن هم سلیقهای اجرا میشود.