شبکه حقوق بشر کردستان از « فشار و شکنجه شدید سامان یاسین (صیدی) خواننده رپ و دیسلاو اهل کرمانشاه برای انجام اعترافات اجباری» خبر داد و افزود که تاکنون هیچ حکمی به او و خانوادهاش ابلاغ نشده اما وارد کردن اتهام «محاربه»، خانواده ابن خواننده زپ را نسبت به احتمال صدور حکم اعدام نگران کرده است.
نگهداری به مدت ۳ روز در یک محل بسیار سرد، ضرب و شتم شدید و پرتاب از ارتفاع به پایین از جمله شکنجههایی است که این هنرمند کُرد طی این مدت تحمل کرده است. گفته میشود در نتیجه این فشار و شکنجه ها او مجبور به انجام اعترافات تلویزیونی شده است.
سامان یاسین روز چهارشنبه ۱۸ آبان در اعتراض به محرومیت از ملاقات با خانواده و بلاتکلیفی وضعیت خود در زندان اوین به مدت دو روز دست به به اعتصاب غذا زده بود. در دومین روز اعتصاب غذای او دادسرای امنیت مستقر در زندان اوین تهران با خانواده وی تماس گرفتند و خانواده موفق به ملاقات کابینی با فرزندشان شدند. وی روز پنجشنبه ۳ آذر نیز برای دومین بار از زمان بازداشت موفق به ملاقات کابینی با خانواده شد. همچنین سامان یاسین، خواننده رپ، از زمان بازداشت در دهم مهر ماه تاکنون و با گذشت نزدیک دو ماه از بازداشتش، به وکیل انتخابی و دادرسی عادلانه دسترسی نداشته است.
خبرگزاریهای دولتی ایران در تاریخ ۷ آبان از برگزاری جلسه دادگاه چند نفر از معترضان بازداشت شده خبر دادند که نام سامان صیدی نیز در بین آنها بود. در همین روز فیلمی از اعترافات اجباری این خواننده از رسانههای دولتی منتشر و اتهام وی «محاربه» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» عنوان شد.
برگزاری جلسه دادگاه با اتهام «محاربه» و پخش اعترافات اجباری سامان یاسین، نگرانی خانواده و نهادهای حقوق بشری در خصوص احتمال صدور حکم اعدام برای وی و دیگر افراد حاضر در دادگاه را در پی داشت.
با وجود انتشار اخباری مبنی بر صدور حکم اعدام برای این هنرمند کُرد در شبکههای اجتماعی، اما تا کنون هیچ حکمی در این خصوص به او و خانوادهاش ابلاغ نشده است.
سامان یاسین در تاریخ ۱۰ مهر پس از بازداشت به دادسرای امنیت مستقر در زندان اوین انتقال و پس از آن به زندان فشافویه انتقال یافت. او پس از حدود دو هفته نگهداری در زندان فشافویه به زندان اوین تهران منتقل شده است.
اعتراضات شهریور ماه ۱۴۰۱ که از روز ۲۶ شهریورماه در پی جان باختن دختر ۲۲ ساله ای به نام مهسا (ژینا) امینی بر اثر عملکرد گشت پلیس امنیت اخلاقی در تهران آغاز شد. این اعتراضات که کماکان ادامه دارد تاکنون به بازداشت صدها نفر و کشته و زخمی شدن دهها معترض از جمله کودکان منجر شده است.
رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی با متهم کردن متهمان به اعمال خشونت، اعترافات اجباری تعدادی از بازداشت شدگان را منتشر کردند. همینطور حکومت اینترنت را در سطح کشور در بخش خانگی و تلفن های همراه مختل کرده است.