از شروع اعتراضات کنونی در ایران در ۲۵ شهریورماه، گزارشهای بسیاری از سرکوب مرگبار معترضان از سوی نیروهای امنیتی، نظامی و لباس شخصیها منتشر شده است. بر اساس شواهدی که به تایید سازمان عفو بینالملل رسیده، نیروهای سرکوب از گلولههای ساچمهای، جنگی و باتوم برای کشتن معترضان استفاده کردهاند.
شمار جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در ایران بعد از هشت هفته به ۳۲۸ تن رسیده است. ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز چهارشنبه اعلام کرد از ۲۶ شهریور تا ۱۸ آبان ۳۲۸ نفر در اعتراضات جان خود را از دست دادهاند که ۵۰ تن از آنها کودک بودهاند.
خبرگزاری هرانا، شمار بازداشتشدگان از شروع اعتراضات را تاکنون ۱۴۸۲۵ نفر اعلام کرد و افزود:« از این تعداد ۴۳۱۸ نفر دانشجو هستند.» به گزارش هرانا از مجموع بازداشتشدگان، فقط هویت ۱۹۴۱ نفر مشخص شده است. به گزارش این خبرگزاری در هشت هفته اعتراضات در ایران ۱۳۸ شهر و ۱۳۷ دانشگاه درگیر اعتراض و اعتصاب بودهاند.
همزمان حسین صادقی، پدر آرش صادقی، در توییتی از تمدید بازداشت موقت این فعال حقوق بشر برای یک ماه دیگر خبر داد. آرش صادقی به شدت بیمار است و به دارو و خدمات پزشکی نیاز مداوم دارد که در زندان اوین در اختیار او قرار نمیگیرد.
ایالات متحده هم روز چهارشنبه از همکاری روسیه و ایران در سرکوب معترضان ابراز نگرانی کرد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده گفت: «ما نگران هستیم که مسکو تجربه گسترده خود را در سرکوب معترضان، برای مدیریت اعتراضات در اختیار تهران قرار دهد.»
این سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، همچنین در مورد دیدار دبیرکل شورای امنیت ملی روسیه با همتای ایرانیاش افزود: «اتحاد رو به رشد روسیه با ایران» موردی است که تمام جهان باید آن را بهعنوان یک تهدید جدی قلمداد کند.
احمد رونقی، پدر حسین رونقی نیز در نامهای نسبت به شرایط فرزند دربندش ابراز نگرانی کرد. این پدر که خود بهتازگی به علت حمله قلبی تحت عمل جراحی قرار گرفته گفت که مسئولان زندان از آزادی پسرش به قید وثیقه خودداری میکنند. او به مقامات زندان اوین و مسئولان جمهوری اسلامی نسبت به سلامتی پسرش هشدار داد.
سازمان حقوقبشر ایران نیز که در نروژ قرار دارد تعداد کشته شدگان را تا روز ۱۴ آبانماه، ۳۰۴ نفر برآورد کرده است. آمارهای سازمانهای حقوقبشری در حالی منتشر میشوند که خود این سازمانها بر محدودیتهای دسترسی به تعداد دقیق کشته شدگان تاکید کرده و میگویند که آمارهای واقعی، احتمالا بیشتر از تعداد اعلام شده است.