خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه تروریستی پاسداران، شامگاه سهشنبه پنجم مهر از بازداشت فائزه هاشمی توسط «یک نهاد امنیتی» خبر داد. بر اساس این گزارش، خانم هاشمی بهدلیل آنچه که «تحریک اغتشاشگران به اعتراضات خیابانی» خوانده شده، در «شرق تهران» بازداشت شده است.
هنوز جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نشده و نهادهای رسمی نیز خبری در این خصوص منتشر نکردهاند.
فاطمه هاشمی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا ضمن تایید این خبر گفت: «هنوز اطلاع بیشتری از علت دستگیری خواهرم نداریم و به تازگی در جریان بازداشت وی قرار گرفتهایم».
در روزهای اخیر یک فایل صوتی از فائزه هاشمی منتشر شده است که این فعال سیاسی در آن میگوید حکومت برای پیدا کردن بهانه سرکوب، اعتراضات اخیر را «اغتشاش» میخواند.
او میافزاید: این نظام منحرف شده و محتوای آن «یک چیز من درآوردی و دیکتاتوری برای حفظ بقا شده است».
فائزه هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت که به اظهارنظرها و مصاحبههای جنجالی مشهور است، پیش از این نیز چندین بار بازداشت و محاکمه شده بود.
او از جمله در سال ۸۲ به عنوان مدیرمسئول روزنامه «زن» بهدلایلی چون نقد حجاب اسلامی و حمایت از فمینیسم به دادگاه احضار شد.
فائزه هاشمی در سال ۹۰ به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، به شش ماه حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از فعالیتهای سیاسی، فرهنگی و مطبوعاتی و در سال ۹۵ با اتهاماتی چون نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی نسبت به قوه قضائیه و سپاه و همچنین سیاهنمایی علیه نظام بار دیگر به شش ماه حبس تعزیری محکوم شد.
فائزه هاشمی سومین فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی و عفت مرعشی و سیاسیترین فرزند آنها است. او همچنین عروس حسن لاهوتی است، یکی از روحانیان بسیار نزدیک به روحالله و احمد خمینی که در آبان سال ۱۳۶۰ به فاصله چند روز پس از بازداشت و کشته شدن یکی از فرزندانش، خودش نیز بازداشت و در زندان اوین بهطرز مشکوکی جان باخت.
فائزه هاشمی از سال ۱۳۶۹، ریاست فدراسیون اسلامی ورزش زنان را بر عهده داشت و تا سال ۱۳۹۰ و تعطیلی این نهاد، در همین سمت باقی ماند.
او همچنین از موسسان حزب کارگزاران سازندگی در اوایل دهه ۱۳۷۰ و عضو شورای مرکزی این حزب است.
فائزه هاشمی در انتخابات دوره پنجم مجلس شورای اسلامی با کسب آرای بالا، بهعنوان نماینده دوم بعد از اکبر ناطق نوری وارد مجلس شد. او در دوره نمایندگی، روزنامه «زن» را راهاندازی کرد اما این روزنامه در فروردین ۱۳۷۸، بهدلیل انتشار مطالبی درباره حقوق زنان، انتشار کاریکاتوری درباره دیه توقیف شد.
او در جریان اعتراضهای سال ۱۳۸۸ نیز در راهپیماییهای اعتراضی جنبش سبز شرکت داشت و دو بار بازداشت و هر بار بعد از چند ساعت، آزاد شد. در سال ۱۳۸۹، ابوالقاسم صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، او را به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرد.
فائزه هاشمی در سال ۱۳۹۰ نیز در مصاحبهای با روزآنلاین، گفت که اداره مملکت به دست «اراذل و اوباش» افتاده است و بهدلیل همین مصاحبه، با حکم ابوالقاسم صلواتی، به ۶ ماه زندان محکوم شد. فائره هاشمی در ۲ مهر ۱۳۹۱، بازداشت و به زنان زندان اوین منتقل شد و دوره محکومیتش را این زندان سپری کرد.
در اردیبهشت سال جاری نیز سخنگوی قوه قضاییه از تشکیل پرونده علیه فائزه هاشمی در قوه قضاییه با دو اتهام «درخواست تحریم برخی نهادهای امنیتی» و «توهین به پیامبر اسلام» خبر داد و گفت: «در رابطه با هر دو موضوع، پروندهای در دادسرای تهران تشکیل شد و دادستان بهعنوان مدعیالعموم، پیگیر موضوع بود.»
این پرونده پس از آن تشکیل شد که فائزه هاشمی اواخر فروردین ۱۴۰۱ گفت: «تنها راه بازگرداندن سپاه به پادگانها باقی ماندن آن در لیست تحریم است.» او خروج سپاه پاسداران از فهرست تحریمهای بینالمللی را خلاف منافع ملی و جامعه ایران عنوان کرد.
تاکنون، مقامهای قوه قضاییه درباره بازداشت فائزه هاشمی اظهارنظری نکردهاند اما روزنامه جوان، وابسته به سپاه تروریستی پاسداران، خبر داده است که علاوه بر بازداشت مردم معترض در جریان تظاهرات خیابانی، غلامحسین محسنی اژهای برای مقابله با گسترش اعتراضهای دستور «بازداشت پیشگیرانه» را در مورد ۲ هزار و ۷۰۰ نفر از فعالان سیاسی، مدنی، کارگران، معلمان، وکلا و روزنامهنگاران صادر کرده است.