در پی کشته شدن مهسا امینی دختر ۲۲ ساله اهل سقز که توسط گشت ارشاد بازداشت و دو ساعت بعد بیهوش و درکما به بیمارستان کسری منتقل شد شماری از کسب و کارهای اینترنتی که در زمینه طراحی، تولید و فروش انواع شال و روسری فعالیت میکردند اعلام کردند که از این پس چنین کالاهایی را به مشتریان خود عرضه نخواهند کرد.
لاله محمودی مدیر خانه مد یکی از نخستین صاحبان کسب و کار اینترنتی بود که اعلام کرد طراحی و تولید شال و روسری در مجموعه تحت مدیریت او از این پس متوقف خواهد شد. او در حساب کاربری خود در توییتر نوشت این تصمیم «در اعتراض به رفتار وحشیانه گشت ارشاد» گرفته شده و مجموعه پاییزی آنها شال و روسری نخواهد داشت.
تولیدی ماهیش نیز که بخشی ازفعالیتش را فروش آنلاین شال و روسری تشکیل میداد در اقدامی مشابه به مشتریان خود اعلام کرده است که لوازم مرتبط با «حجاب اجباری» تولید و فروخته نخواهد شد. این مجموعه تاکید کرده است که «یک ضرر مالی بزرگ» را به جان میخرد اما در «قانون کثیف» حجاب اجباری سهیم نخواهد شد.
اقدام صاحبان این کسب و کارها از این منظر حائز اهمیت است که تا پیش از این بسیاری از صاحبان کسب و و کار با این توجیه که بیحجابی زنان منجر به تعطیلی محل کسب و متضرر شدن آنها خواهد شد به زنان تذکر حجاب میدادند.
این همراهی در حالی صورت گرفته که در جریان مراسم خاکسپاری مهسا امینی شماری از زنان سقزی به نشانه اعتراض روسری از سر برداشتند.
ویدیوهای منتشر شده در شبکه های مجازی نیز نشان میدهد زنان زیادی روسریهای خود را آتش میزنند و میسوزانند.
این کاربران خواهان حذف حجاب اجباری و جمع شدن گشتهای ارشاد شدهاند.
مهسا امینی، شهروند ۲۲ ساله اهل سقز، پس از بازداشت توسط پلیس گشت ارشاد، به بیمارستان منتقل شد و در روز جمعه ۲۵ شهریور جان باخت. بر اساس گزارش بیمارستان، او در حالیکه علائم حیاتی نداشته و دچار مرگ مغزی شده بود، به بیمارستان منتقل شد.
با مرگ مهسا امینی، در بازداشت پلیس تهران، اعتراضهای به حجاب اجباری و عملکرد گشت ارشاد شدت بیسابقهای گرفته است.
پس از انقلاب اسلامی در ۵۷ زنان و مردان بسیاری به دلیل ضرب و شتم در حین بازداشت و یا عدم رسیدگی پزشکی در زندان جان باختند. دقیقا یک سال پیش سازمان عفو بینالملل در گزارشی نام و مشخصات ۷۲ زندانی ایرانی را اعلام کردکه در ۱۱ سال گذشته بر اثر «شکنجه و بدرفتاری» هنگام بازداشت کشته شدهاند.بنابر این گزارش، از این تعداد، ۲۸ نفر ظرف چند روز پس از بازداشت، یک نفر مدتی کوتاه پس از دستگیری و حتی قبل از انتقال به بازداشتگاه جان دادند.