دبیر ستاد «امر به معروف و نهی از منکر» با اذعان به «ناکارآمدی قوانین» و «تندرویها» تأکید کرد که «بدحجاب دیگر مجرم نیست» بلکه «متخلف» و «قابل جریمه» است و گاه نیز «تذکر به تنهایی موثر واقع میشود».
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی، محمدصالح هاشمی گلپایگانی در جلسه «کارآمدسازی طرح جامع عفاف و حجاب»، جریمه کردن را از بازداشت «تأثیرگذارتر» دانست و گفت که امر به معروف در جایی «شرعا واجب است» که «احتمال اثر وجود دارد».
هاشمی گلپایگانی همچنین از «کمتحرکی» حوزههای علمیه زنان انتقاد کرد و «کار سازماندهیشده و تشکیلاتی» را خواستار شد. او «بیبرنامگی»، «عدم تشکیل جبهه متحد» و «دل خوش کردن به صرفا نصیحت و رهنمود» و همچنین «مشغولیتهای نفسگیر در فضای مجازی» را از جمله مهمترین گرفتاریهای نیروهای وفادار به جمهوری اسلامی برشمرد.
اظهارات این مقام عقیدتی جمهوری اسلامی پس از آن بیان میشود که رهبر جمهوری اسلامی با تغییر رویه در برخورد با مخالفتها علیه حجاب اجباری از امام جمعهها خواسته «مردم را با رفتار، امر به تقوا» کنند و گفته است، «درباره حجاب باید متین و منطقی و به دور از احساسات بیمورد عمل کرد».
با وجود اعلام این تغییر سیاستها، برخوردهای خشونتبار با مخالفان حجاب اجباری در ایران ادامه دارد.
همچنین گزارشها از آسیب جدی به سپیده رشنو، از مخالفان حجاب اجباری، در حین بازداشت حکایت دارند، به طوری که پیش از پخش اعترافات اجباری تلویزیونی، او را «همراه با تعداد زیادی مأمور» به بیمارستان طالقانی تهران برده بودند تا «بهدلیل خطر خونریزی داخلی ناشی از ضربه در ناحیه شکم از او عکسبرداری شود».
تصویب قانون حجاب و پوشش اسلامی به اوایل انقلاب 57 باز می گردد که با اعتراض گسترده ای از جانب مردم مواجه شد. این مخالفت در طیف عظیمی از مردم تا به اکنون ادامه داشته و اختیار پوشش و نوع حجاب را جزعی از حق انسانی خود می دانند.
جمهوری اسلامی که پایه و بنیادش از ابتدا بر اساس شریعت و دیدگاه های مذهبی بوده با تصویب قوانینی آزادی های مسلم مردم را مثل حق پوشش، نوع حجاب تحت کنترل شدید خود درآورده و با استفاده از روایات مذهبی همواره در پی اجرای امر به معروف و نهی از منکر در سطح جامعه بوده است.