محمد زاده، معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان قزوین از ازدواج کودکان ۹ یا ۱۰ ساله در این استان خبر داد. وی درباره ازدواج زودهنگام در این استان و ترک تحصیل دانشآموزان گفت: در یکی از مناطق استان قزوین ازدواج ۹ ساله و ۱۰ سالهها را داریم.
وی در ادامه افزوده است: دخترهایی که با پسرهای ۱۶-۱۷ ساله ازدواج میکنند و بعد از ۴-۵ سال خیلی از اینها و متارکه میکنند. زندگیهایشان بهم میریزد.
محمدزاده به آسیب های این پدیده شوم در امر آموزش پرداخت و گفت: آسیبهای عجیبی داریم؛ دانش آموزی که میداند در ۱۰-۱۱ سالگی ازدواج خواهد کرد، از روند ابتدایی تحصیل، از مدرسه کنده میشود و لایق به ادامه تحصیل نیست.
در سالهای گذشته شماری از فعالان مدنی برای ممنوعیت ازدواج کودکان تلاش کردهاند، اما در سال ۱۳۹۷ طرح مربوط به ممنوعیت کودک همسری مورد مخالفت کمیسیون قضایی مجلس قرار گرفت.
همچنین بر اساس تازه ترین گزارش وزارت رفاه، از هر سه ایرانی یک نفر زیر خط فقر زندگی کرده و قادر به تامین هزینههای خود نبوده و برخی خانوادهها ترجیح دادهاند برای کم کردن یک سر عائله، کودکانی که هنوز درکی از مسائل جنسی ندارند را بدون رضایت و آگاهی، مجبور به رابطه جنسی کنند.
سن ازدواج در ایران بر مبنای “بلوغ جنسی” تعیین شده در حالی که به گفته کارشناسان، بلوغ جنسی تنها بخشی از ابعاد بلوغ کامل انسان است. رشد، آگاهی، آموزش و آزادی در انتخاب، اساسیترین و انسانی ترین شروط برای تشکیل خانواده است.
آسیبهای جسمی و روانی ناشی از ازدواج در دوران کودکی، ضربات جبران ناپذیری را بر زندگی این کودکان وارد می کند. بارداری های زیر ۱۸ سال، مرگ و میر مادران، افسردگی، اقدام به خودکشی، طلاق، بازماندن از تحصیل و پایداری چرخه فقر فرهنگی و اقتصادی از جمله این آسیب ها است.
آسیبهایی مثل خشونت، خیانت، طلاق، افسردگی، آمار بالای سقط جنین، انزوای اجتماعی، ترک تحصیل، فرار از خانه و اعتیاد از پیامدهای ازدواج اجباری کودکان است.