فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، گفته است در طول دو روز گذشته چهار مرد و یک زن در بندرعباس بر اثر مصرف مشروبات الکلی دستساز جان باختهاند.
علاوه بر این افراد، ۴۸ نفر دیگر هم به علت مسمومیت الکلی به بیمارستان مراجعه کردهاند که «۱۱نفر با حال وخیم در آیسییو هستند».
خبرگزاری ایرنا گزارش داده است که در طول چهار سال گذشته در استان هرمزگان، حداقل ۳۱ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی دستساز جان خود را از دست دادهاند.
خرید و فروش و مصرف نوشیدنی الکلی در قوانین جمهوری اسلامی جرم تلقی میشود و مجازات مصرف آن ۸۰ ضربه شلاق است که در صورت دو بار تکرار، میتواند به اعدام نیز منجر شود.
منع خرید و فروش مشروبات کارخانهای الکلی توسط حکومت جمهوری اسلامی، باعث رونق فروش غیرقانونی الکل به ویژه الکل دستساز در ایران شده و هر سال گزارشهای متعددی از مرگ ناشی از مصرف این نوع الکلها در استانهای مختلف منتشر میشود. اما با این همه، مصرف کنندگان محصولات الکلی برای تهیه و استفاده از مشروبات غیر استاندارد بهای سنگینی پرداخت میکنند که نه تنها از مرغوبیت کالای خارجی برخوردار نیست حتی به قیمت از دست دادن جانشان نیز تمام میشود.
با وجود قوانین تعریف شده در حکومت دیکتاتوری که عملاتجارت در خصوص تولید و فروش مشروبات الکلی امکان پذیر نیست محصولات الکلی یا به صورت قاچاق وارد کشور میشود و یا به صورت غیر استاندارد در داخل توسط افراد سودجو تولید میگردد که هم زیان اقتصادی به سزایی برای کشور به بار می آورد و هم تلفات جانی بالایی در زمینه مصرف این محصولات دست ساز در بر خواهد داشت .
تاکنون به صورت رسمی آمار مصرف سالانه الکل در ایران به صورت دقیق اعلام نشده ولی تقی رستموندی، معاون وزیر کشور ایران، دیماه سال گذشته گفت «بین ۹ تا ۱۰ درصد افراد بالای ۱۵ تا ۶۴ سال» در ایران الکل مینوشند و «سالانه بیش از پنج میلیون نفر در کشور الکل مصرف میکنند».