انسیه خزعلی، معاون امور زنان دولت ابراهیم رئیسی در جریان مراسم افطار یکی از مدارس دخترانه تهران، مجددا به توصیههای غیرکارشناسانه و بیمارگونه خود متوسل شده است.
وی خطاب به دختران ۹ ساله با هدف تبلیغ کودکهمسری گفته است: از اکنون برای زندگی و خانوادهای که میخواهید تشکیل دهید، برنامهریزی کنید تا پرورشدهنده سلیمانیها باشید !
جای تعجب نیست، چنین شخصی با این تفکر بیمار، معاون امور زنان در دولت رئیسی است و سابقه ریاست دانشگاه الزهرا، ریاست پردیس دانشگاه رضوی و عضو هیات علمی دانشگاه را در کارنامه خود داشته باشد.
در دین اسلام سن بلوغ دختران ۹ سال و سن بلوغ پسرها ۱۵ سال است و کودک همسری به موارد ازدواج بچه های ۹ یا ۱۰ ساله اطلاق شود و دختر ۱۳ ساله دیگر کودک همسر به حساب نمی آید.
در سالهای گذشته شماری از فعالان مدنی برای ممنوعیت کودک همسری تلاش کردهاند، اما در سال ۱۳۹۷ طرح مربوط به ممنوعیت کودک همسری مورد مخالفت کمیسیون قضایی مجلس قرار گرفت. در آن زمان حسن نوروزی، درباره کودک همسری و مخالفت این کمیسیون و پیگیری طراحان این طرح عنوان کرد: متوجه نمیشوم چرا عدهای اصرار دارند مغایر شرع مقدس اسلام سن ازدواج را بالا ببرند.
در کشورهای مختلف، قوانین برای سن ازدواج گوناگون است. صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، در بند اول برنامه جهانی خود برای پایان دادن به ازدواج کودکان اشاره می کند که حداقل سن ازدواج باید ۱۸ سال باشد. یونیسف میگوید دختران و پسران زیر ۱۸ سال از نظر جسمانی، روحی، روانی و احساساتی به ظرفیت های لازم نرسیدهاند.
این درحالی است که سه سال پیش، تلاش نمایندگان پیشین مجلس و از جمله معصومه ابتکار معاون وقت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده برای اصلاح قانون کودک همسری، ممنوعیت ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال بود که در مجلس رای نیاورد.
آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران حاکی از ازدواج ۹۷۵۳ دختر ۱۰ تا ۱۴ ساله طی یک سال اخیر است، که در مقایسه با آمار فصلی چند سال اخیر یک رکورد است. این آمار نشان از رشد ۳۲ درصدی ازدواج دختران ۱۰ تا ۱۴ سال نسبت به دوره مشابه در بهار سال ۱۳۹۹ دارد. طبق همین آمار ۴۵ هزار و ۵۲۲ دختر ۱۵ تا ۱۹ سال نیز در این بازه زمانی ازدواج کردهاند. این آمار تنها مربوط به ازدواجهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال است و به نوشته خبرگزاری ایسنا، اغلب ازدواجهای کودکان ثبت نشده و همین امر منجر به نبود آمار دقیق در این حوزه است.