اتحادیه آزاد کارگران از احضار«مظفر صالحنیا» از اعضای هیأت مدیره این تشکل و سه شهروند دیگر به حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی سنندج خبر داده است.
این تشکل کارگری روز سهشنبه ۱۷ اسفند در کانال تلگرام خود نوشته است که ماموران اطلاعاتی تلاش کردند تا از این افراد برای شرکت نکردن در مراسم و جشنهای نوروز تعهد کتبی بگیرند.
بر اساس این گزارش در این جلسه بازجویی که غیر از مظفر صالحنیا، جمال اسدی، فردین عیوضی و قدوس شاکری از فعالین اجتماعی سنندج نیز احضار شده بودند، مأمورین اطلاعاتی برای ممانعت از برگزاری مراسم و جشنهای مردمی نوروز تلاش کردند تا تعهد کتبی از عدم حضور این فعالین اخذ کنند که این درخواست غیر قانونی حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی سنندج، با مخالفت صریح مظفر صالحنیا و دیگران روبرو شده و حاضر به امضای تعهد کتبی نشدهاند.
این فعالین کارگری و اجتماعی سنندج در نهایت پس از دو ساعت بازجویی آزاد شدهاند.
جشن نوروز جشن باستانی، ملی، قومی در بين کردها در كردستان است. نوروز یکی از کهنترین جشنهای به جا مانده از دوران ایران باستان جایگاه ویژهای در میان مردم کرد داشته و در طی گذشت قرنها همچنان جشن نوروز در بین کردها برگزار میگردد.
جمهوری اسلامی با جشنهای نوروز در استانهای کرد زبان ایران برخورد امنیتی میکند و در سالهای گذشته گزارشهایی درباره بازداشت و محکومیت شهروندان به دلیل مشارکت در برگزاری این جشنها منتشر شده بود.
جشنهای آغاز سال جدید در بسیاری از نقاط کردستان با نوروز شروع میشود. شب آخرین روز سال، مردم برحسب سنتهای دیرین با برپایی آتش در داخل شهرها و بر بلندیها، نوروز را جشن میگیرند. این رسم در بخشهایی از کردستان به شیوهای متفاوت و طی مراسم یا فستیوالهایی با حضور صدها هزار نفر در خیابانها و میادین عمومی برگزار میشود.
به دلیل محدودیت کردهای ایران برای برگزاری مراسم جمعی نوروز بسیاری از سنتهای این جشن تاریخی به فراموشی سپرده شدهاند، اما به نظر میرسد هسته اصلی این جشن در میان کردها کماکان در حال ادامه حیات و انتقال به نسلهای بعدی است؛ برافروختن آتش، اعتراض، رقص و هلهله و پایکوبی در میان انبوهی از رنگها و نمادها.