معاون پیشین سازمان برنامه و بودجه کشور از بازماندگی ۵۳۵ هزار و ۳۸۰ دانش آموز از تحصیل در کشور خبر داد.
معاون پیشین سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: ۵۳۵ هزار و ۳۸۰ دانشآموز در کشور هم اکنون باید سر کلاس درس باشند اما حضور ندارند.
محمدرضا واعظ مهدوی با اعلام این خبر نخستین گام برای جلوگیری از بازماندگی از تحصیل کودکان ایجاد فضای فیزیکی متناسب با جمعیت و استخدام معلم عنوان کرد.
وی ادامه داد: براساس قانون اساسی دولت موظف است تا اهداف تحقق آموزش و پرورش و تربیت بدنی را برای همگان محقق کند، همچنین براساس اصل ۴۳ قانون اساسی دولت مکلف به تأمین نیازهای اساسی مسکن خوراک پوشاک بهداشت و درمان و آموزش و پرورش است.
بی بضاعتی و فقر مالی در بسیاری از خانوادهها باعث ترک تحصیل کودکان و نوجوانان و وارد شدن زودتر از موعد آنها به بازار کار میشود. منظور از ترک تحصیل، دانش آموزانی هستند که زودتر از اتمام تحصیل، مدرسه را ترک میکنند و یا به عبارتی قبل از اتمام یک دوره قادر به ادامه تحصیل نیستند و به ناچار مدرسه را ترک میکنند. همچنین ترک تحصیل منجر به افزایش بی سوادی در جامعه میگردد.
رشد و تعالی هر جامعه ای براساس زیربنای آموزش و پرورش آن جامعه شکل میگیرد و در سالهای اخیر به دلیل پاندمی کرونا بسیاری از کشورها با چالش های جدیدی به این مهم فائق آمده اند.
کشور ما از این مشکلات مستثنی نبوده اما در برخورد با این معضل عملکرد خوبی از خود بروز نداده و در نتیجه بازماندگی تعداد زیادی از دانش آموزان را بر داشته است.
عملکرد سیستم آموزش و پرورش کشور در طی سالهای حکومت اسلامی این نتیجه را در بر داشته که هنوز در برخی از شهرها کمترین امکانات آموزشی برای دانش آموزان وجود ندارد و به دلیل رکود اقتصاد و گسترش فقر خیلی از خانواده ها قادر به تامین سرمایه ی تحصیلی فرزندانشان نیستند.