سایت «خبرآنلاین» نوشت:« این روزها برنج، گوشت و حتی شکر رکود تازهای را به لحاظ افزایش قیمت ثبت کردهاند. این رکورد آنقدر عجیب است که میتوان با جرات گفت تا امروز سابقه نداشته است. در حال حاضر هر کیلوگرم برنج ایرانی در بازار از ۵۵ تا ۹۸ هزار تومان به فروش میرسد. این یعنی آنکه قیمت این کالای اساسی در مرز ۱۰۰هزار تومان قرار گرفته است. جالب اینجاست قیمتهای قبل این اقلام آنقدر گران بود که عدهای توانایی خرید آنها را نداشتند وای به اینکه، حالا در افزایش قیمت رکودشکن شده اند. اما این گرانی عجیب فقط مختص برنج نیست.
رسانه های ایران افزایش قیمت مواد غذایی را بی سابقه توصیف کردند.
قیمت شکر با هفتاد و پنج درصد افزایش نسبت به سال قبل روبرو شده است و گوشت قرمز نیز با چهل و یک درصد افزایش قیمت در یک سال از مرز دویست هزار تومان گذشته است. با این اوصاف مردم چطور میتوانند روزگار بگذرانند؟ چند اقلام دیگر از مواد خوراکی را باید از سفره هایشان حذف کنند؟»
روزنامه آفتاب یزد نوشت: «هرچه گلایهها نسبت به گرانیها بیشتر باشد وضع بدتر خواهد شد. انگار امیدی نیست که قیمتهای اقلام خوراکی کمی فروکش کند هرروز یک قیمت جدید و شوکی عظیم به مردمی که دیگر نمیدانند با این گرانیها چطور زندگیشان را بگذرانند.»
«مسیح کشاورز» دبیر انجمن واردکنندگان برنج، درباره وضعیت قیمت برنج به خبرگزاریها گفته است: علی رغم هشدارهای مکرر در مهر مبنی بر کمبود برنج، مسئولان وزارت جهاد همچنان بر ممنوعیت واردات در فصل برداشت اصرار کردند که این امر نتیجهای جز گرانی برنج ایرانی و خارجی در بر نداشت.
از سوی دیگر به گزارش خبرگزاری «ایلنا»، «تقی جعفریان»، رئیس اتحادیه شالیکوبیداران مازندران میگوید: «هشتاد درصد برنج از دست تولیدکنندگان و کشاورزان خارج شده و در انبارهای افرادی است که تمایلی به عرضه آن ندارند و میخواهند با دپو برنج، کنترل بازار این محصول را در دست بگیرند.»
این درحالی است که تورم مواد غذایی اساسی شامل موارد بیشتری است. در روزهای اخیر خبر گرانی بی سابقه سیب زمینی و در ماههای اخیر افزایش قیمت اقلامی مانند نان، مرغ، تخم مرغ، میوه خبرساز شده بود.
حال این روزها در خیابان و بازار و در دورهمی های ساده بحث گرانی دادوبیداد مردم را درآورده و مسئولان نیز جامعه را در گرداب گرانی و تورم و مشکلات به حال خود رها کردهاند که اگر فکری نکنند با تورم و افزایش قیمت کالاها شکاف طبقاتی نیز بیشازپیش خواهد شد و بهوضوح مردم فقیر ما فقیرتر خواهند شد.
این مردم هستند که از این گرانیها امانشان بریده است و بر اثر سوءمدیریت مسئولان، هر روز شاهد کوچکتر شدن سفرهایشان هستند.