با خشک شدن دریاچه اورمیه، تنفس برای برخی روستا نشینان همجوار بسیار مشکل شده و بسیاری از امراض تنفسی و بیماریهای چشمی به همراه داشته است؛ از همه مهمتر خشک شدن دریاچه اورمیه و برپایی طوفان نمک در این منطقه، مهاجرت دستکم ۱۵ میلیون تورک آذربایجانی را به دنبال دارد.(15 اسفند روز دریاچه اورمیه در بایکوت خبری گذشت).
زهرا ساعی نماینده مردم تبریز با اشاره به اهمیت دریاچه اورمیه و تأثیرات زیست محیطی آن، نامگذاری 15 اسفندماه به نام روز دریاچه اورمیه را مثبت ارزیابی و اظهار کرد: اهمیت این دریاچه به حدی است که در سال 1354 درکنوانسیون رامسراین دریاچه به عنوان یکی از تالابهای بین المللی معرفی شد.
ماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وسعت و اهمیت زیست محیطی این دریاچه اهمیت بسزایی دارد، گفت: به دلایل متعددی سطح آب این دریاچه پایین آمده و غلظت نمک آن بالا رفته و تأثیرات منفی فراوانی بر شرایط زیست محیطی داشته است.
وی تصریح کرد: منبع تغذیه دریاچه ارومیه دو منبع بوده، نخست باران که به صورت مستقیم میبارد و دوم رودخانههای حوزههای آبی که به دریاچه منتهی میشوند که به خاطر اضافه برداشت آب زیرزمینی به دلیل استفاده زیاد کشاورزان، روستاهای حواشی دریاچه و همچنین کشت محصولات پر آب باعث پایین آمدن تراز دریاچه شد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وسعت و اهمیت زیست محیطی این دریاچه اهمیت بسزایی دارد، گفت: به دلایل متعددی سطح آب این دریاچه پایین آمده و غلظت نمک آن بالا رفته و تأثیرات منفی فراوانی بر شرایط زیست محیطی داشته است.
وی تصریح کرد: منبع تغذیه دریاچه ارومیه دو منبع بوده، نخست باران که به صورت مستقیم میبارد و دوم رودخانههای حوزههای آبی که به دریاچه منتهی میشوند که به خاطر اضافه برداشت آب زیرزمینی به دلیل استفاده زیاد کشاورزان، روستاهای حواشی دریاچه و همچنین کشت محصولات پر آب باعث پایین آمدن تراز دریاچه شد.
روح الله حضرت پور نماینده مردم اورمیه: قرار بود جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور به مناسبت این روز به اورمیه سفر کند اما امتناع کرد؛ وی در مجلس از ستاد احیا خواستار شفاف سازی در مورد هزینه کرد بودجه دریاچه اورمیه شد و گفت: بودجه های اختصاص داده شده غیرکارشناسی هزینه شده است.
وی در ادامه افزود: ستاد احیا در سطح استانی به هیچ وجه عملکرد مناسب و قابل قبولی نداشته و هماهنگی مناسب را با مسئولان استانی ندارند و تصمیم گیری های آن در سطح ملی است تا منطقه ای.
حضرت پور طلاتپه یادآور شد: همچنین بودجه های اختصاص داده شده به ستاد احیا غیرکارشناسی هزینه شده و این بودجه بیشتر صرف برگزاری جلسات و کنفرانس ها شده در حالی که از این اقدامات باید گذر کرد و به سمت احیای دریاچه ارومیه گام برداشت زیرا این دریاچه متعلق به تمامی مردم کشور است و تبعات خشکی آن دامنگیر همه خواهد شد.
لازم به یادآوری است که در اطراف دریاچه اورمیه، سدهای بسیاری ساخته شد و به بهره برداری نیز رسید، و قرار بود تعداد این سدها به 102 عدد برسد، فاجعه ای که به از بین رفتن دریاچه و فاجعه های زیست محیطی انجامید، باعث ایجاد ریزگردها، از بین رفتن زمینهای کشاورزی، شوری آب ، و بیماریهای مختلف مردم منطقه شد، فاجعه ای که مهاجرت روستاها و شهرهای اطرافش را در پی خواهد داشت، و اما برای ایجاد این فاجعه پولهای زیادی نصیب مسئولان بی کفایت رژیم برای سد سازیها گردید، (و حالا نیز بودجه های هرچند کم به اسم احیاء اما در واقع برای مسئولان ).
با استناد به خبرگزاری خانه ملت