رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار گفت: چابهارنشینان با ۵۰ هزار نفر حاشیهنشین؛ ۲۰۰ هزار نفر جمعیت تشنه و ۷۷ هزار نفر جمعیت بیبرق دارای مشکلات اجتماعی زیادی هستند؛ جنس مشکلات ما متفاوت است؛ کجای کشور شاخص ۲۱ درصدی در دسترسی به آب داریم؟ کجای کشور ۴۰۰ روستای نوار ساحلی فاقد شبکه آب هستند؟
معینالدین سعیدی اظهار کرد: اگر قبول داریم محور توسعه انسان است و اگر قبول داریم پیششرط توسعه سواحل مکران، انسان مکرانی است، باید شاخصهای انسانی در چابهار حداقل به مطلوب و متعادل کشوری برسد.
وی در گفتوگو با ایسنا– افزود: در جلسات با مدیران تهراننشین زمانی که ما فاجعه آب در شهرستان چابهار با وجود ساحلی بودنش را مطرح میکنیم؛ آنها میگویند معضل در همه جای کشوراست اما نمیدانند در چابهار سالهاست فاجعه است؛ کجای کشور شاخص ۲۱ درصدی در دسترسی به آب داریم؟ کجای کشور ۴۰۰ روستای نوار ساحلی فاقد شبکه آب هستند؟
رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار تصریح کرد: در حوزههای آموزش، آب، حاشیهنشینی، بهداشت و درمان چابهار با وجود اهمیت راهبردی آن پایینترین شاخصههای کشوری را تجربه میکند، حتی در بسیاری از شاخصهها مانند سرانه فضای آموزشی، چابهار در استان محروم سیستان و بلوچستان هم محرومتر است و پایینترین را بین شهرستانهای این استان دارد.
رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار گفت: اگر قبول داریم چابهار اهمیتی فراملی دارد و قلب توسعه سواحل مکران بهعنوان یکی از استراتژیک ترین طرحهای کشور است باید تبعیض مثبت بودجهریزی برای چابهار تا رسیدن شاخصهای انسانی به مطلوب کشوری اتفاق بیفتد.
سعیدی با بیان اینکه محرومیتها و کمبودهای عمقی چابهار با وجود اهمیت راهبردیش در شاخصهای توسعه انسانی با نظام بودجهریزی حاضر وجد دارد، گفت: در چابهار ما ۵۰ سال است مشکل و معضل آب داریم و اکثر روستاهای چابهار و در معنای کلیتر بلوچستان با وجود خشکسالی از شبکه آب در کنار سواحل عمان محروم هستند.
وی با اشاره به ظرفیت بخش دشتیاری چابهار برای شهرستان شدن گفت: بخش دشتیاری با بیشاز ۱۰۰ هزار نفر جمعیت به مرکزیت شهر نگور در شرق شهرستان چابهار توانمندی لازم برای شهرستان شدن را دارد و شرایطش برای شهرستان شدن نسبت به بقیه بخشهای سیستان و بلوچستان نظیر بمپور و سرباز مساعدتر است.