مبارزه زنان هندی با تبعیض جنسیتی!
میلیون ها زن هندی در نخستین روز سال جدید میلادی یک زنجیره انسانی بهطول ۶۲۰ کیلومتر را در استان کرالا واقع در جنوب هندوستان تشکیل دادند تا با این اتحاد هزار رنگ حمایت خود را از لغو یک قانون تبعیضآمیز جنسیتی در این کشور اعلام کنند. این زنجیره عظیم انسانی که نشانه همبستگی زنان هندی در اعتراض به زن ستیزی در جامعه این کشور است، دیروز منجر به ورود دو فعال حقوق زنان به معبدی شد که تاکنون عموم زنان مجاز به حضور در آن نبودند.
۶۲۰ کیلومتر زنجیره انسانی با لباسهای رنگارنگ زنانه، یکی از بزرگترین زنجیرههای انسانیای بود که تاکنون در جهان تشکیل شده است. این اتحاد زنانه ۱۵ دقیقه به طول انجامید و اعضای آن متعهد شدند تا برای «برابری حقوق زنان» و «مبارزه برای سکولاریسم» تلاش کنند. گفته شده است که سه تا پنج میلیون زن در این اقدام مشترک شرکت کردند. زنان ایالت کرالای هند، دست بهدست ایستاده در امتداد شاهراه بین کاسرگود و تریواندروم صف ۶۲۰ کیلومتری را ایجاد کردند و از دولتشان خواستار حقوق مساوی شدند. در میان شرکتکنندگان فعالان سیاسی و اجتماعی معروف کشور نیز دیده میشدند.
در پی این نمایش بزرگ اعتراضی دیروز دو زن هندی در دهه ۴۰ سالگیشان تاریخ هند را برای همیشه دستخوش تغییرات کردند. به گزارش سایت شبکه خبری بیبیسی، این دو زن پس از ماهها اعتراضات خود علیه اینکه چرا زنان نباید به معبد «آیاپا»، یکی از پرطرفدارترین معبدهای هندوئیسم در منطقه «ساباریمالا» بروند، دادگاه عالی هند را واداشتند تا این قانون را به طور رسمی لغو کنند و مجوز ورود زنان به این معبد را بگیرند. آنان اولین بار روز ۲۴ دسامبر بود که میخواستند وارد معبد شوند اما بهدلیل واکنشهای افرادی که مخالف ورود زنان به این معبد بودند، مجبور به بازگشت به خانههای خود شدند. آنها سرانجام دیروز تصمیم خود را گرفتند تا با مخالفتهای مردمی مقابله کرده و با ورود به این معبد گامی تاریخی را برای همه زنان هندی بردارند. آنان اوایل بامداد دیروز موفق شدند برای چند دقیقهای در معبد نیایش کرده و سپس از آن خارج شوند. در حالی که بسیاری از معابد هندوستان به زنان اجازه میدهند تا زمانی که قاعدگی نداشته باشند وارد معبد شوند اما درهای معبد سابریامالا همواره در طول تاریخ روی زنانی که بین ۱۰ تا ۵۰ سالگی هستند بسته بودهاست.
طی ماههای اخیر بین سنت گرایان هندو و زنانی که حامی حکم دیوان عالی برای رفع ممنوعیت ورود زنان به معابد مقدس هستند، درگیریهای متعددی روی داد. با این حال دادگاه عالی هند با تلاش هزاران زن فعال در عرصه حقوق زنان، سرانجام رأی داد که چون این ممنوعیت باعث میشود زنان از حق عبادت محروم شوند، تمام زنان اجازه دارند به معابد مقدس بروند. دولت کمونیست منطقه کرالا نیز که از مخالفان تبعیض جنسیتی در این معبد است، از حرکت روز سهشنبه راهپیمایان که «دیوار زنان» نام دارد حمایت کرد. این در حالی است که شمار زیادی از گروههای افراطی هندو از جمله حزب ملیگرای بهاراتیا جاناتا که حزب نخستوزیر، نارندرا مودی است، با لغو قانون منع ورود تمام زنان به معبد مخالفند.