واکنش گسترده به معاون شدن یک زن در وزارت کشور افغانستان!
حسنا جلیل، روز چهارشنبه ۱۴ آذر، کارش را به عنوان معاون ‘استراتژی و پالیسی ‘ وزارت کشور افغانستان آغاز کرد. او نخستین زنی است که در این مقام گماشته شده است. او پیش از این به عنوان سرپرست ‘ریاست تحلیل، ارزیابی و پالیسی ‘ وزارت معادن و نفت افغانستان کار میکرد. او از دانشگاه آمریکایی افغانستان مدرک کارشناسی ارشد در رشته اداره و تجارت دارد. تعیین او در این پست، واکنشهای گستردهای در شبکههای اجتماعی به دنبال داشته است.
منتقدین او، خانم جلیل را برای این پست “جوان و بیتجربه” خواندند. آنها میگویند او تجربه نظامی ندارد و این پست باید به یک نظامی سپرده میشد. موافقان او اما از تعیین یک زن و یک جوان در این پست استقبال میکنند و میگویند بسیاری از عالیترین مقامهای نظامی در عرصه نظامی تحصیل نکردهاند.
شماری از زنان نیز انتقاد مخالفان او را “زنستیزانه” خواندند اما شماری دیگر گفتهاند بحث برابری جنسیتی نباید باعث پوشاندن تعیینات اشتباه دولت شود. شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در واکنش به این نظرات در صفحه رسمی فیسبوک خود نوشته که در افغانستان زنستیزی به فرهنگ تبدیل شده است و تنها طالبان مانع مشارکت زنان در قدرت نیستند. او میگوید: “متاسفانه بعد از اعلام معاونت وزارت داخله شاهد برخی واکنشها در فضای مجازی هستیم. این واکنشها نشان میدهد که هنوز برخی از هموطنان ظرفیتهای عظیم خلق شده در بخش منابع بشری را در افغانستان درک نکردهاند. بهتر است زود قضاوت نکنیم!” با وجود این هم، بسیاری از کاربران در زیر پست او به انتقادهایشان ادامه دادند. آقای مرتضوی در پاسخ به یکی از این انتقادها نوشته: “اگر حسنا جلیل دختر کدام رهبر قومی یا زورمند میبود حالا فضای مجازی شاعرانه و مملو از مدیحه میشد. برای ما عادت شده است اول سوال میکنیم از کدام قوم است؟ بعد از کدام ولایت، بعد توسط چه کسی معرفی شده و … آیا وقت آن نرسیده است تا به این روشها خاتمه داده شود؟”