نابغه ۱۹ ساله ایرانی در آمریکا کولاک می کند!
گهگاه خبرهائی از این دست در فضای مجازی تولید می شوند که معمولا با جمله معروف آریائی نیستی اگر اشتراک گذاری نکنی، خاتمه می یابند: «آلیا صبور دختر ایرانی جوان ترین استاد دانشگاه در جهان میباشد،نام او در تاریخ ۱۹ فوریه ۲۰۰۸ در کتاب رکوردهای جهانی گینس نوشته شد و پس از ۲۹۱ سال رکورد آقای کولین مکلورین، رکورددار پیشین را شکست. او در تاریخ سوم اسفند ۱۳۶۷ خورشیدی برابر ۲۲ فوریه ۱۹۸۹، در شهر نیویورک زاده شد. این دختر ایرانی تبار به عنوان یک نابغه نام خود را در ردیف جوان ترین استاد دانشگاه های معتبر جهان در کتاب رکوردهای گینس ثبت نموده است. رکوردار قبلی جوانترین پروفسور دانشگاه های جهان متعلق به یک فیزیکدان اسکاتلندی بنام کولین مک لورین، شاگرد اسحاق نیوتن بوده است. آلیا صبور”در هشت ماهگی خواندن را آغاز کرد و از کلاس چهارم ابتدایی به کالج رفت تا در سطح کارشناسی ریاضیات کاربردی بخواند.»
اکثریت مردم هم سریع مطلب را می پذیرند و بعد با غروری غیرفابل وصف ، مطلب را لایک زده و اشتراک گذاری می کنند و جالب اینجاست که مطلب مربوط به آلیا صبور آنچنان باقدرت اشتراک گذاری میشد که سایتهای خبری زیادی از جمله شفاف، تابناک، خبراقتصادی، دانا، شهر خبر، مرصاد نیوز و حتی سایت شبکه خبر که متعلق به سازمان صدا و سیماست نیز این خبر را منتشر کردند، این در حالی است که با یک جستجوی ساده در گوگل به راحتی میتوان به کذب بودن اینگونه مطالب پی برد. اجازه ندهیم با استفاده از تعصبات ملی و مذهبی فریبمان دهند.
اصل موضوع آنست که: عالیه صبور (زادهٔ ۲۲ فوریهٔ ۱۹۸۹ در نیویورک ، دانشمند علوم مواد آمریکایی و در حال حاضر جوانترین استاد دانشگاه در جهان است. مادر وی ژولین صبور است که تا سال ۱۹۹۵ بهعنوان خبرنگار کار میکرد. در سال ۱۹۸۰ با محمد صبور، که پاکستانیالاصل است، ازدواج کرد. عالیه در ۲۲ فوریهٔ ۱۹۸۹ بهدنیا آمد. نبوغ عالیه از دوران کودکی آشکار شد. او، همزمان با به پایان رساندن سال چهارم دبستان، دیپلم دبیرستان خود را نیز دریافت کرد و در ۱۰سالگی به دانشگاه استونی بروک نیویورک راه یافت. او توانست در ۱۴سالگی با بالاترین نمره سوماً کوم لائوده در رشتهٔ ریاضیات کاربردی فارغالتحصیل و وارد دانشگاه درکسل شود. عالیه توانست در این دانشگاه فوق لیسانس خود را در رشتهٔ متالورژی بگیرد و جایگاهی موقت در دانشگاه کونکاک کرهٔ جنوبی بهدست آورَد. قرارداد او با آن دانشگاه یکساله بود که او بدون تمدید آن به خانهاش برگشت.
نام او در تاریخ ۱۹ فوریهٔ ۲۰۰۸ در فهرست رکوردهای جهانی گینس ثبت شد و رکورد کولین مکلورین (رکورددار پیشین) را شکست.
وی در مصاحبه ای تأکید دارد که ریشهٔ ایرانی ندارد و در عین حال ملیت پدر و مادر خود را مسألهای شخصی خوانده که دلیلی به بیان آن نمیبیند و تاکید می نماید که خود را دانشمندی متعلق به همهٔ جهان میداند.