این روزنامه در توضیح نوشته است: برخي از نمايندگان مجلس به دنبال قانوني بر خلاف اصل پانزدهم قانون اساسي هستند
در اصل پانزدهم آمده است كه زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبانهای محلی و قومی در مطبوعات و رسانههای گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس، در کنار زبان فارسی آزاد است. در اين اصل اشارهاي به آموزش به زبان مادري نشده است.
شايد اين روزها را بتوان با همان پيچ تاريخي معروف همتراز دانست ولي به نظر برخي مسئولان تنها منافع شخصي و جرياني خود را پيشه گرفتهاند و براي آنها اهميتي ندارد كه برسر ملت و كشور در اين بازه مهم و حساس چه خواهد آمد. اين رويه بيشتر در ميان نمايندگان بخشهايي به چشم ميخورد كه حوزه انتخابيه آنها مربوط به عزيزان آذريزبان است.
نمايندگان اين بخشها با هدف جمعآوري آراي مردم حوزه انتخابيه خود تلاش ميكنند تا شعارها و وعدههايي را سر داده و پيگيري كنند كه با وحدت ملي و امنيت كشور همخواني ندارد. آنها با استفاده از حس قوميتگرايي مردم ميكوشند تا آنها را نسبت به ساير اقوام حاضر در كشور برتري داده يا تهيج كنند. تشكيل فراكسيون آذريزبانان، آموزش به زبان مادري، تعيين و گسترش قلمرو در سراسر كشور و ساير اظهارات نامعمول از اين نوع اقدامات و تصميمات بخشي از نمايندگان مجلس است.
◀ گذشته از حمایت روزنامه قانون از تبعیض سیستماتیک نسبت به اقوام مختلف ایرانی در زمینه حق آموزش به زبان مادری، نکته مهم قرار گرفتن این مقاله در کنار مقاله ای از دکتر محسن رنانی استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان و پژوهشگر حوزه توسعه است.
دکتر رنانی ۲۹ آذر ۱۳۹۵ در پیام به دومین همایش توسعه عدالت آموزشی، یکی از بنیادی ترین عوامل توسعه نیافتگی کشور را عدم آموزش به زبان مادری قلمداد کرده و از آن تحت عنوان قتلِ زبانِ مادری و تخریب توسعه در ایران نام برده بود.