برخی از هتل ها در ایران که تعدادشان هم کم نیست از پذیرش مهمانان عرب امتناع می ورزند.
به گزارش سازمان مبارزه با نژاد پرستی و افترا این هتل ها بیشتر در شهرهای شیراز،مشهد و کیش قرار دارند.
ایده عرب ستیزی به صورت گسترده در بین تفکرات ملی گرایانهِ رادیکال ایرانی رواج دارد.
یکی از این هتل ها که “آریو برزن”نام دارد،هتلی چهار ستاره است که در شهر شیراز واقع شده است.
در قسمت اطلاعات پذیرش این هتل ذکر شده است”هتل آریوبرزن، از پذیرش مهمان عرب معذور است.” (1)
این در حالیست که طبق سند چشم انداز 20 ساله کشور ایران، تا سال 1404 این کشور میبایست پذیرای 20 میلیون گردشگر خارجی باشد. (2)
طبق این سند، ایران میبایست از محل صنعت گردشگری در آمدی 25 میلیارد دلاری داشته باشد.
سید هادی شیرازی شیرازی دبیر جامعه تور گردانان ایران در گزارشی، آمار عددی توریست های عرب را بیشتر از توریست های اروپایی یا آمریکائی میداند.(3)
با در نظر داشتن اتکای صعنت گردشگری به توریست های عرب این سوال مطرح میشود:رفتارهای نژادستیزانه ی ضد عرب چه تاثیری بر این صعنت خواهد داشت؟
محمد قانعی، رئیس اتحادیه هتل داران خراسان رضوی ایران در یک نشست خبری به این سوال پاسخ داده است: “تا پیش از حمله به سفارت عربستان سعودی ما سالانه پذیرای بیش از یک و نیم میلیون مسافر عربی بودیم و شرکتهای توریستی عربستان سعودی و بحرین اقدام به اجاره سالیانه هتلهای 5 ستاره میکردند. اما با حمله به سفارت عربستان امروز این هتلها خالی از مسافر هستند و بیشتر مسافران ایرانی توانایی اقامت در این هتلهای لوکس را ندارند، در نتیجه سرمایه زیادی امروز راکد مانده است” (4)
از سوی دیگر کشورهای عربی همچون امارات متحده عربی با سرمایه گزاری های گسترده توانسته اند موج عظیمی از گردشگران ایرانی را به خود جذب کنند.
در گزارش سال 2016 بیزینیس مانیتور آمده است که امارات متحده عربی از محل صنعت گردشگری خود 19.2 میلیارد دلار درآمد داشته است.(5)
اما اگر نژاد ستیزی متقابل را در دو منطقه ایران و کشورهای عربی مقایسه میکنیم با هیچ گزارشی مبنی بر نژادستیزی قانونی و سیستماتیک علیه ایرانی ها در کشورهای عربی برخورد نمیکنیم.
اگرچه به دلیل درگیری های سیاسی بین دو طرف،محدودیت هایی برای حضور و سرمایه گزاری ایرانی ها در بعضی از کشورهای عربی وجود دارد اما هیچ گزارشی مبنی بر عملی استوار بر نژادپرستی همچون عدم پذیرش ایرانی ها در هتل های کشورهای عربی وجود ندارد.
دو جریان ملی گرای رادیکالی ضد عرب و مذهبی های رادیکال در ایران،نماینده موج عرب ستیزی در ایران هستند. یکی با نژادستیزی مستقیم در طول چهل سال اخیر و دیگری در قالب رفتارهای ناشایست سیاسی همچون به آتش کشیدن سفارت عربستان سعودی.
منابع: