آیا گروههایی از ایرانیان را میتوان عربستیز خواند؟ آیا تبعیض، خصومت، نفرت، یا پیشداوری نسبت به فرهنگ و مردمان عرب در میان گروههایی از ایرانیان وجود دارد؟
یوسف عزیزی بنیطرف دبیر کانون مبارزه با نژادپرستی و عربستیزی در پاسخ به این سوال در مصاحبه با رادیو فردا می گوید:
… به گمان من مسئله در ایران گاهی از عربستیزی هم فراتر میرود و شامل دعوت به عربکشی میشود. شما اگر آهنگ «عربکش» بهزاد پکس را شنیده باشید، ایشان در شعرش دقیقاً دعوت به عربکشی میکند.
… عربستیزی در طبقه متوسط جامعه ایران ساز و کارهایش پرداخته میشود و در سطح جامعه نفوذ پیدا میکند. این طبقه متوسط؛ شامل روشنفکران، سیاستمداران، هنرمندان و نظایر آنها، این گفتمان را تولید میکند. یعنی فقط مختص طبقه حاکم نیست.
… برجستهترین رماننویس ایرانی و یکی از سردمداران جنبش مدرنیسم در ایران، صادق هدایت، درباره عربها که بخشی از آنها هموطنانش هستند، در کتاب توپ مروارید صفحه ۱۶ چنین مینویسد: «راستش این عربهای سوسمارخور بد دک و پوز بوگندو دیگر شورش را در آوردهاند». یا در جای دیگر میگوید: «همه چیزشان – یعنی عربها- آمیخته با کثافت و پستی و سودپرستی و بیذوقی و مرگ و بدبختی است. چرا ریختشان غمناک و موذی است و شعرشان مرثیه و آوازشان چس ناله است؟»
بزرگ علوی یکی از برجستهترین رماننویسان ایران در کتاب «دیو دیو» صفحه ۱۴ چنین میگوید: «شما همه میدانید که بزهکار کیست. او از ما نیست. او تخم و ترکه عرب است. او دیو است. از آن چهره سیاه و ریش ژولیدهاش پیداست. ما دروغ نمیگوییم. ما دیو نیستیم. دیو عرب است که ما را به این روزگار کشانده، او را باید کشت».