دولت در صنعت خودرو ناچار به تبعیض است
بهرغم تاکید بر افزایش صادرات خودرو، واردات نسبت به زمان مشابه سالهای گذشته رو به افزایش است. در مقابل صادرات نهتنها بیشتر نمیشود، بلکه ثابت هم نمانده و حتی بیم از بین رفتن همین بازار محدود جهانی وجود دارد.
بر این اساس امید طالشیان ، کارشناس مسائل اقتصادی و صنعتی در گفتوگو با « دنیای خودرو » ضمن توضیح مفاهیم اساسی و اصولی صادرات، موضع صادراتی، استراتژی منسجم، تقویت بنگاهداری بخش خصوصی و تولید صادراتمحور را از محورهای پایهای مطرح در این حوزه دانست.
س)صادرات در حوزه تولید و صنعت و بهطورخاص در صنعت خودرو چه تاثیر و تغییری در جایگاه جهانی کشورهای دارای این صنعت ایجاد میکند؟
در مناسبات اقتصادی، جایگاه ویژه صادرات در دههها و حتی سدههای گذشته ایجاد شده است و میتوان آن را نقطه تعالی یک کسبوکار دانست و طیف وسیعی از مواد اولیه تا محصول نهایی را در بر میگیرد.
با یک نگاه ساده میتوان گفت ارزش صادرات در این است محصولی که در یک کشور تولید میشود، وقتی امکان صدور به خارج از مرزها را پیدا کند، یعنی به آن حد از تعالی رسیده است که غیر از مردم بومی، کشورهایی با فرهنگ و زبان دیگر هم مصرفکننده آن میشوند. وقتی این شرایط فراهم شود و جمعیت بیشتری مخاطب کالا قرار بگیرد یعنی آن کالا، خدمت یا صنعت، قدرت بیشتری کسب میکند.
طبق فرمولهای اقتصادی هم صادرات منجر به ورود سرمایه به کشور تولیدکننده میشود. در مقابل واردات نسبتبه ارزش پول و جایگاه اقتصادی کشور واردکننده، به خروج سرمایه میانجامد.
بنابراین اگرچه واردات تا حدی نیاز موجود را تامین میکند اما واردات بیشتر به نفع کشور مبدا تمام میشود و در بسیاری از مواقع باعث کاهش ارزش پول کشور مقصد خواهد شد.
اما وقتی تولید در حد و کیفیتی باشد که هم نیاز داخل را تامین کند و هم نیاز بازارهای خارجی را، در واقع تولیدکننده هم از محل فروش داخل سود میبرد و هم از ارائه محصول به بازارهای خارجی منتفع میشود که این مرحله، نقطه تعالی یک کسبوکار بهشمار میرود.