تبعیض «خونی»
وقتی وارد دانشکده فنی میشدی از میز جلوی سالن و تابلویی که کنار در سالن شهید رجببیگی گذاشته شده بود، میفهمیدی که محل برگزاری مراسم کجاست. روی بورد، پوستری بنفش روز مهاجران را تبریک میگفت و شمارههای گذشته صفحه دیاران در روزنامه شهروند آینهای از فعالیتهای تکریم مهاجران و تلاش برای بالا بردن سطح حقوق انسانی آنها بود.
میز جلوی سالن پر بود از کتاب: نمایشگاه کتاب مهاجرت
مسئول فروش کتابها میگفت که به مناسبت این روز مجموعهای از کتابهای با موضوع مهاجرت را که به زبان فارسی منتشرشده است، گردآوردهایم. کتابها متنوع و گوناگون بودند، هم شامل کتابهایی بودند که مهاجران در ایران منتشر کرده بودند و هم کتابهایی که ایرانیان از مهاجرت به خارج از ایران نوشته بودند، هم رمان بودند و هم کتابهای اقتصادی و جامعهشناسی. مجموعهای متنوع از کتابهای با موضوع مهاجرت.
تبریک روز مهاجران
در میان دانشجویان و مهاجران حاضر در سالن شهید رجببیگی چهرههای شاخص مهاجران همچون محمدسرور رجایی (شاعر و پژوهشگر)، سیدمهدی موسوی (کارآفرین)، حاجی احمد عطایی و لیزا غبار (مشاور ارشد انتخابات ریاستجمهوری افغانستان) هم به چشم میخوردند.
خانم مجری روز جهانی مهاجران را تبریک گفت و تاریخ و فلسفه نامگذاری روز جهانی مهاجران را مختصر و مفید توضیح داد. اینکه در روز ١٨دسامبر سال ١٩٩٠ سازمان ملل متحد «مجمع حفاظت از حقوق کارگران مهاجر و اعضای خانوادههایشان را با هدف شناخت هرچه بیشتر فرصتهای اقتصادی فراهمشده توسط مهاجران در هر دو جامعه مقصد و مبدأ بنیان گذاشت. بعد با رشد هرچه بیشتر پدیده مهاجرت برخی سازمانهای آسیایی با همراهی کشور فیلیپین این روز را روز همبستگی با مهاجران نامیدند و جشن گرفتند و از سال ٢٠٠٠ با رشد بیسابقه پدیده مهاجرت در تمام جهان سازمان ملل تصمیم گرفت ١٨دسامبر را روز جهانی مهاجران بنامد. روزی که در آن مهاجران تکریم شوند و ارتقای حقوق انسانی آنان پیگیری شود.
بعد از آن شهرابی فراهانی با ارایهای کوتاه به مناسبت روز جهانی مهاجران مقدمات پخش فیلم مستند لبه تیغ را فراهم کرد.