
تصویر زیر از خبرگزای ایرنا برداشته شده که سندی بر صدق توهین این خبرگزاری برای لباس و فرهنگ کردی است.
ملل مختلف از تحقیر و توهین رسانه های دولتی ایران در امان نبوده اند. این رسانه ها همیشه سعی کرده اند با تحقیر سایر اقوام و ملل و حتی دولت ها سیاست های دولت جمهوری اسلامی ایران را موفق تر و ملت ایران را که منظور از آن ملت فارس می باشد، برتر جلوه دهند. این مسئله بیشتر در مورد دولت ها و ملت هایی که سیاست ها و برنامه هایشان همسو با دولت ایران نبوده و دارای اختلاف ایدئولوژیک با این دولت می باشند، نمود پیدا می کند.
در مقابل رسانه ها و خبرگزاری های دولتی و امنیتی ایران کشورهایی که رابطه خوبی با دولت ایران دارند، به تعریف و تمجید از آنها پرداخته و با سانسور واقعیت ها همواره سعی دارند نظر مثبت افکار عمومی را نسبت به آنان جلب کنند که نمونه بارز آن دولت روسیه می باشد که به مردم ایران به عنوان دولتی قدرتمند و دوست ایران نشان داده می شود.
دولت اقلیم کردستان عراق رابطه خوب اقتصادی و سیاسی تنگاتنگی با دولت ترکیه دارد. سعی و تلاش دولت ایران همیشه بر این بوده که بر این روابط حسنه از طریق دولت مرکزی عراق خدشه وارد کند.
در تاریخ 18 آذر 1394 شمسی خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران “ایرنا” مطلبی را تحت عنوان « بارزانی در ترکیه به دنبال چیست؟» منتشر کرده است. در این مطلب به تحلیل مغرضانه به روابط ترکیه و دولت اقلیم کردستان عراق پرداخته شده، که ناشی از خشنود نبودن و نارضایتی دولت ایران از این روابط می باشد.
نکته مهمتر اینکه در این مطلب منتشر شده، بندی گنجانده شده بود که در آن لباس و فرهنگ کردی مورد تمسخر و تحقیر واقع شده بود که مدتی بعد این خبر گزاری آن مطلب را از وب سایت خود حذف کرده است. این مطلب در آرشیو موتور جستجوی گوگل موجود بوده و تصاویری که از صفحه وب آن برداشته شده ارائه شده و دلیلی برای صدق این ادعا می باشد.
بندی از مطلب که در آن به لباس کردی تحقیر شده است به شرح زیر می باشد:
« مرد شلوار کردی پوش شمال عراق هفته پیش از سفر جنجالی برانگیز به عربستان سعودی و امارات متحده عربی برگشت و دو روز بعد نظامیان ترکیه وارد شمال عراق شدند.»
تصویر زیر از صفحه موتور جستجو گر گوگل برداشته شده است که توهین آشکار خبرگزاری ایرنا را به هویت و فرهنگ کردی را به اثبات می رساند:
طبق اعلامیه جهانی حقوق بشر تمامی ابنای بشر آزاد به دنیا می آیند و احدی نمی تواند آزادی های فطری انسان ها را از آنان سلب کند. آزادی پوشش حقوق بشر بوده و کسی را نمی توان وادار به پوشیدن لباس هایی که مورد پسند خود نبوده کرد و هر کسی حق دارد لباس و پوشش منسوب به ملیت خود را آزادانه انتخاب کرده و بپوشد.
دولت ایران همواره احترامی به حقوق بشر قائل نبوده و با تحقیر فرهنگ های ملل و دولت ها به تعهد خود در قبال قوانین بین المللی عمل نمی کند. مطالب استفاده شده در خبرگزاری ایرنا علیه کردها و لباس آنان نژادپرستی عریان و آشکار دولت ایران را می رساند که خود برتربینی و دگرستیزی را جز برنامه ها و سیاست های اصلی خود قرار داده است.