محمد تقی مصباح یزدی از روحانیون تندرو حاکمیت و نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی ایران بار دیگر ادعا کرد که سنی ها و شیعه ها باهم برابر نیستند و پیروان مذهب شیعه برتر هستند.
محمد تقی مصباح یزدی رئیس “موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی” و یکی از استادان بانفوذ حوزه علمیه روز یکشنبه (6 سپتامبر/ 15 شهریور) در دیدار با اعضای هیئت علمی دانشگاه امام حسین متعلق به سپاه پاسداران و جمعی از سربازان عضو هیئت علمی دانشگاههای سراسر کشور، این اظهارات تبعیض آمیز را بیان کرده که از نظر حقوق و کنوانسیون های حقوق بشری مصداق بارز تحقیر و افترا بوده و به نفرت پراکنی گسترده در داخل جامعه دامن می زند.
به گزارش دویچه وله به نقل از خبرگزاری های وابست به حکومت ایران تاکید مصباح در این سخنرانی این بود که نظام حکومتی ایران و انسجام جامعه همچنان باید بر مولفههای دینی و مذهبی بچرخد. با این همه او حتی این فکر را نادرست خواند که شیعه و سنی در ایران باید با هم برابر باشند.
این اولین بار نیست که مصباح یزدی بر عدم تساوی شهروند شیعه و سنی در ایران تاکید دارد. او سال گذشته نیز در یک سخنرانی اهل سنت را در ردیف پیروان “دین ناحق” قرار داد و گفت: «باید کتابهای شیعه در بین اهل تسنن ترویج یابد تا کسانی که تعصب کمتری دارند، زودتر به دین حق دست پیدا کنند.»
سخنان توهینآمیز محمد تقی مصباح یزدی علیه اهل تسنن سابقهای طولانی دارد. او در 19 بهمن 1393 نیز بسیاری از اهل سنت را کسانی خواند که در تشخیص اشتباه کرده و “راهی غلط را برگزیدهاند.” وی در بسیاری از سخنرانی های خود پیروان سایر مذاهب بویژه اهل سنت را ناآگاه توصیف کرده است.
شهروندان سنی مذهب از تبعیض مضاعف دولتی رنج می برند. اخیرا تنها یک نمازخانه آنها هم در تهران تخریب گردید. نمازخانه اهلسنت تهران معروف به «نمازخانه پونک»، صبح چهارشنبه 29 ژوئیه 2015 توسط نیروهای شهرداری، با پشتیبانی نیروهای انتظامی و امنیتی تخریب شد که واکنش بسیاری از روشنفکران، فعلان مدنی، روحانیون اهل سنت و حتی برخی مقامات دولت حسن روحانی را برانگیخت.
براساس گزارش ها صبح چهارشنبه پس از مراجعه نیروهای امنیتی به نمازخانه پونک و گرفتن تلفن همراه مولوی عبیدالله موسیزاده؛ امام جماعت این نمازخانه؛ و تفتیش منزل وی، دهها تن از نیروهای شهرداری اقدام به تخریب این نمازخانه کردند.
نمازخانه پونک تهران چند ماه قبل نیز توسط نیروهای امنیتی تهران بزرگ پلمپ شده بود، ولی پس از فک پلمپ، نمازگزاران اجازه برگزاری نماز جمعه و عید را در این نمازخانه نداشتند.
همین درک و تفکرات رایج در عوامل وابسته به حکومت ایران و روحانیون محافظه کار شیعه سبب شده که اقلیت سنی در ایران با تبعیضات و محرومیتهایی روبرو باشد و حتی در شهر بزرگی مانند تهران اجازه ساخت مسجدی مخصوص به خود را نیابد. غیبت سنیهای ایران در ردههای بالای حکومتی و حتی کمشماربودن آنها در مدیریتهای کلان مناطق سنینشین راهم می توان به همین درک و دریافتهای مسلط نسبت داد.